Voor de ondernemer

Ondernemen kan eenzaam zijn. Als je groot durft te denken of andere grote uitdagingen hebt zijn er maar weinigen waarmee je echt kan sparren.

Een goede ondernemer zoekt sparring partners en andere mensen die hem/haar aanvullen. Goede sparring partners maken verbinding tussen de ondernemer en de kansen en uitdagingen voor de onderneming.

Dat is dan ook wat wij trachten te doen.  Naast financiële middelen brengen we ervaringen, theorie en organisatiekennis in welke de ondernemer nodig heeft om de volgende stap te maken met de onderneming.

Wij hebben niet de behoefte om op de stoel van de ondernemer te gaan zitten. Het is veel waardevoller om anderen door hetzelfde leerproces heen te zien gaan welke je zelf eerder hebt doorlopen. Want hierdoor ontstaat een netwerk van gelijkgestemden met ambitie binnen BeStacking met elk hun eigen specialiteit.

|

Een goede sparringpartner

Marco Jungschlager

Door de afgelopen jaren heen ben ik meerdere malen betrokken geweest bij een DGA onderneming in verschillende fases. Mijn betrokkenheid kwam in vrijwel alle gevallen voort uit een situatie waar de ondernemer vastgelopen was na een fase van groei of een onverwachte verandering in zijn of haar markt. In mijn eerste analyse zat altijd de vraag:

“Wat heb je de afgelopen jaren aan je eigen ontwikkeling en die van je mede managementleden gedaan?”

Het antwoord was vrijwel zonder uitzondering “niets”!

In de meeste gevallen was dan ook de centrale vraag:

“Hoe kan ik mijn onderneming gereedmaken voor DE verkoop?”.

Iedereen was harder gaan werken en in een aantal gevallen gaat dan uiteindelijk de rek eruit en lijkt verkopen de enige oplossing. In een deel van de trajecten was dit ook de juiste keuze echter de mooiste trajecten bleken uiteindelijk de omschakeling van de ondernemer en uiteindelijke de onderneming waarbij er weer een langjarige strategie is uitgewerkt en de volgende fase even succesvol als de vorige is geworden.

Voor de onderneming

Het voortbestaan van de onderneming staat voor ons centraal. Dat vereist executie van een heldere strategie door een ambitieus team.

Lees meer

Voor de medewerk(st)er

Een leven lang ontwikkelen als uitgangspunt. Het tempo waarin en de richting waar naar toe bepaal jij.

Lees meer